De rol van het geloof in de samenleving anno 2010

Op 6 juni 2010 hebben wij i.s.m. st. Kizilpar, st. Dewmandir en st. Toelsidas deze bijeenkomst georganiseerd. Ondanks het mooie weer was er een behoorlijke opkomst.

Met een indrukwekkend gedicht opende dhr. Yavuz Nufel deze bijeenkomst. Het gedicht “het leven” vind u onder aan deze pagina.

.Wegens omstandigheden heeft Pandit Suruj Biere niet kunnen deelnemen aan het debat. In zijn plaats heeft mw. Rita Poetoe en dhr. Lachman namens Hindoeïsme het woord gevoerd. Dit heeft absoluut geen nadeel gebracht in het Debat. Het publiek kwam snel op gang en debatteerde fanatiek mee. Er werden goede vragen gesteld en goede antwoorden gegeven. Meerdere geloofsovertuigingen waren vertegenwoordigd in het publiek. Ook mensen met geen geloof waren aanwezig.

Het was mooi om te waarnemen dat iedereen uiteindelijk dezelfde doelstelling in gedachten heeft. Respect voor en naar elkaar, elkaar kunnen en vooral willen begrijpen.

Na het debat heeft men onder het genot van multiculturele hapjes genoten van een traditioneel volksdans en heeft men nog behoorlijk nagesproken. Kortom het is een succesvol bijeenkomst geweest.

Lees hier het artikel uit de Turkse krant Zaman.

Lees hier het artikel uit de Turkse krant Merhaba

Klik hier voor het programma

 
Onderstaand filmpje werd tevens getoond op de bijeenkoms.
Yavuz Nufel met zijn gedicht "het leven"
 
Rajesh Ramnewash (L) en Yadin Karabulut (R)
 
 
Diaken Pier Tolsma over de Sint Agnes Kerk
 
Het Debat
 
 
Ari van Buuren
 
 
Abdulwahid van Bommel
 
Publiek debatteert mee
 
Dagvoorzitter Willem Vriethoff
 
 
Pierre Heijnen PvdA Tweede Kamerlid
 
 
Overweging tot slot door dhr. Pierre Heijnen
 
Mw. Rita Poetoe van St. Dewmandir
 
Traditioneel volksdans optreden
 
 
Gedicht "het leven" van Yavuz Nufel
 

Reacties zijn uitgeschakeld.