Media

Kijk ook eens op onze YouTube kanaal

uitzending

MO Actueel: jongeren en vrouwen in moskeebesturen
Uitzending: zaterdag 18 januari 2014 11.55 uur, Nederland 2
Herhaling: zondag 19 januari 2014, 12.30 uur, Nederland 2

Programma met actuele informatie over islam, moslims en de samenleving, binnen en buiten Nederland.

Moslimjongeren en moslimvrouwen willen graag een bijdrage leveren aan het bestuur van moskeeën. Ze zijn nu al actief in de vorm van jongerengroepen en vrouwengroepen, maar echt een zetel bekleden in het bestuur is vaak niet aan de orde. In hoeverre bieden de huidige moskeebesturen ruimte aan jongeren en vrouwen op bestuursniveau? En wat zou hun deelname opleveren?

In MO Actueel gaat journalist Fouad Sidali op zoek naar antwoorden op deze en andere vragen. Te gast zijnYadin Karabulut, voorzitter Stichting Dialooghuis die bemiddelt in de bevordering van het emancipatieproces van moskeebesturen, en Zekiye Tetik, een bezorgde moslima die de afwezigheid van vrouwen in moskeebesturen aankaart. Aan het gesprek nemen ook deel Sharief Mohamed, secretaris van de Haagse moskee Anwar-e-Mustafa, en Abdelhamid Bouzzit die als jongere is doorgedrongen tot het bestuur van het Islamitisch Centrum Imam Malik te Leiden.

zaterdag 1 december 2012
In samenwerking met (lokale) ondernemers, dorpsgenoten en de Gemeente Den Haag hebben wij 9 computers, 9 computertafels, 4 laserprinters en 1 Al In One (kopieer,scan printer) kunnen leveren in Kizilpinar (Dit zijn 3 naast elkaar gelegen kleine dorpjes), in het oosten van Turkije. lees meer en zie foto’s.

maandag 17 december 2012
Yadin Karabulut en Bart ten Broek werden door de Sociaal Cultureel Vrouwen Vereniging AASRA voorgedragen voor de Stadsspeld van de Gemeente ’s-Gravenhage. Dit vanwege de positieve inbreng aan het welzijn van vele inwoners in Den Haag, die zij op vrijwillige basis leveren.

Als blijk van grote waardering voor de inzet voor de Haagse samenleving, vooral resp. als voorzitter van St. Dialooghuis en van het Interreligieus Beraad Segbroek (IBS) kregen zij op zondag 16 december door Haagsche bestuur (de wethouder Rabin Baldewsingh) de Stadsspeld uitgereikt.

De Stadsspeld bestaat sinds 1994 en is bedoeld voor vrijwilligers die zich ten minste 10 jaar bijzonder hebben ingezet voor de Haagse gemeenschap, in wijk- of buurtverband.

Klik hier voor het artikel in de Turkse krant Zaman

 

 donderdag 08 november 2012
Dankzij Fonds1818 heeft onze stichting 8 gloednieuwe laptops kunnen aanschaffen. Met deze laptops kunnen wij mensen helpen te leren omgaan met computers, internet en alles daarom heen. Maar ook kunnen wij nu computer cursus integreren in `Taal in de Buurt` dit vergroot de kans om werk te vinden waarbij tegenwoordig computer vaardigheden onmisbaar zijn.  Fonds 1818 bedankt!   Klik voor foto

woensdag 27 oktober 2012
Met grote vreugde delen wij het nieuws dat de stichting een grote aanwinst heeft geworven. De heer Kamal Ramkalup gaat als extern adviseur zich inzetten voor onze stichting. Kamal Ramkalup, 25 jaar ervaring met maatschappelijke vraagstukken. Hij is jongerenwerker en opbouwwerker geweest. Daarnaast beleidsadviseur bij de gemeente op het gebied van jeugd, veiligheid en bedrijven/winkels. Zijn kern-expertise ligt op ‘nieuwe’ visie en aanpak van maatschappelijk ondernemerschap, door bewustwording en verbinding.

Op woensdag 16 maart was onze voorzitter te zien in het programma Buren van de Kerk van RKK. Natuurlijk ook met onze stichting

Kijk ook eens op onze YouTube kanaal

Reacties zijn gesloten.