Internationale vrouwendag

Op 6 maart 2011 was Partycentrum Ons Huis aan de Beatrijsstraat 120 in Den Haag gereserveerd voor vrouwen uit allerlei culturen om gezamenlijk de ‘Dag van de Vrouw’ te vieren. Vanaf 15.00 uur werden de gasten verwelkomd met gezellige muziek van DJ Oer. De zaal liep al snel vol en de vrouwen genoten van de lekkere hapjes die werden uitgedeeld.

Het thema van deze vrouwendag was “Ken je talent”. Het idee hierachter is dat als je voor jezelf wilt opkomen, je erachter moet komen wie je bent en wat je kan. Waar ben je goed in?

Een aantal vrouwen lieten hun talenten zien. Zo werden er religieuze liederen gezongen en gedichten voorgedragen. Een 76 jarige vrouw speelde de dhapla (= trommel) waarop de vrouwen uit het publiek spontaan begonnen te dansen. De talentenjacht werd afgesloten met een spectaculaire buikdans door Gokcen, een professionele buikdanseres.

Vervolgens werd er de rest van de avond verder gedanst en lieten de vrouwen tussen de nummers door hun zangtalenten zien. In verschillende talen (Turks, Arabisch, Hindi, Afrikaans, Servisch) genoten de vrouwen van liedjes uit elkaars cultuur.

De vrouwen hebben nog doorgefeest tot 22.00 uur en ze werden deze dag extra verwend met een roos als bedankje voor de gezellige avond. In totaal waren er tussen de 150 en 200 mensen. Al met al was deze vrouwendag een zeer geslaagde dag!
Daar een foto meer zegt dan 1000 worden, hieronder het gebeuren

 

 

 

 

 

 

 

 

Reacties zijn gesloten.